يكشنبه 29 ارديبهشت 1403

کلام روز


امام صادق علیه‌السلام فرمود: مؤمن جز به سه خصلت نیک نشود: فهم عمیق در دین، اندازه‌دارى نیکو در زندگانى و بردبارى بر ناگوارى


تبلیغات



       

گفت‌وگو با داور ایرانی تکواندو در المپیک
مهدوی: گام به گام آمدم و به المپیک رسیدم



شناسه خبر: 13563   شنبه 12 تير 1395 - 11:32

فدراسیون جهانی تکواندو همانطور که ورود به المپیک را برای تکواندوکاران سخت و دشوار قرار داد، برای داورانی که می‌خواهند در این میدان بزرگ قضاوت کنند نیز فیلترهای سختی را در نظر گرفت.


روزنامه ايران ورزشي - امروز (شنبه) - 12 تيرماه 1395

فدراسیون جهانی تکواندو همانطور که ورود به المپیک را برای تکواندوکاران سخت و دشوار قرار داد، برای داورانی که می‌خواهند در این میدان بزرگ قضاوت کنند نیز فیلترهای سختی را در نظر گرفت.

فیلترهایی به مانند هفت خوان که داوران تکواندو یک سال فرصت داشتند تا از این مسیر عبور کنند و خود را به شیاپ چانگ‌های ریو برسانند. در پایان این ماراتن سخت در نهایت 50 داور جواز قضاوت در بازی‌های المپیک را به دست آوردند که سهم قاره آسیا سه داور بود که از بین آنها یک سهم را حافظ مهدوی از کشورمان به نام خود زد.

مهدوی برای رسیدن به جمع 50 داور بازی‌های المپیک رقابت‌های سختی را پشت سر گذاشت و به مانند تکواندوکاران المپیکی گام به گام جلو آمد و در پایان توانست در لیست داوران این تورتمنت بزرگ ورزشی قرار بگیرد. او این افتخار را برای خود نمی‌داند: «مسیر بسیار سختی را برای رسیدن به ریو داشتم. همچنین رقبایم هم سرسخت بودند اما در نهایت توانستم این افتخار را برای ایران به دست بیاورم.»با این داور بین‌المللی درباره مسیر طی شده و رویداد بزرگ المپیک گفت‌وگو می‌کنیم.

** نحوه انتخاب داوران تکواندو در المپیک به چه شکل است؟

- انتخاب داوران تکواندو بسیار سخت بود و در واقع داوران تکواندو نیز به مانند ورزشکاران این رشته که در میادین مختلف کسب امتیاز کردند و در نهایت به المپیک راه پیدا کردند، در یک پروسه یکساله که از آپریل 2015 کلید آن زده شد کار خود را آغاز کردند. فدراسیون جهانی تکواندو با فراخوانی که داشت از 260 داور بین‌المللی دعوت به عمل آورد تا در آزمون‌های لازم تست بدهند. پس از آن تعدادی از داوران برای ریو کاندیدا شدند تا در مسابقات مختلف که شامل رقابت‌های جهانی، مسابقات قاره‌ای و گرندپری‌ها و جام جهانی بود حضور پیدا کنند و ارزیابی شوند. در نهایت آپریل 2016 فدراسیون جهانی 50 داور که به طور مساوی 25 داور زن و 25 داور مرد بودند را برای قضاوت در ریو معرفی کرد. از قاره آسیا سه داور مرد و 9 داور زن انتخاب شده‌اند.
به طور حتم رقبای سرسختی هم پیش رو داشتید.

به هرحال حضور در المپیک برای هر داوری ارزشمند است و به همان اندازه که ورزشکاران تلاش می‌کنند تا به این میدان بزرگ قدم بگذارند، جامعه داوران نیز تلاش می‌کنند تا به المپیک راه پیدا کنند. از فیلترهای سختی که فدراسیون جهانی برای این داوران قرار داده بود می‌توان این را فهمید که رقابت بسیار سخت بوده است. من هم رقبای سرسختی داشتم که شاید مهم ترین آنها شهرام اربابی بود که تجربه حضور در المپیک لندن و چین را هم داشته است. دربین داوران خارجی هم برخی‌ها نفوذ داشتند و این کار را برای امثال من سخت‌تر می‌کرد. برای مثال برخی داوران روسای فدراسیون‌ها هستند که بنا به ارتباطاتی که در اتحادیه جهانی داشتند تلاش می‌کردند در المپیک حضور پیدا کنند. خدا را شکر در نهایت تکواندو ایران توانست این افتخار را به دست بیاورد.

** قضاوت در المپیک را چطور ارزیابی می‌کنید؟

- شاید خیلی‌ها بگویند که المپیک هم مثل مسابقات دیگر است و داوران باید همه فکرشان رعایت عدالت باشد. اما من می‌گویم المپیک با همه میدان‌های ورزشی فرق دارد و حساسیت‌ها در این مسابقات بالاست. نوع تجهیزات و ابزارهایی که فدراسیون جهانی برای المپیک طراحی کرده خود گواه این موضوع است که همه در تلاش هستند تا درصد خطا به حداقل برسد و عدالت هرچه بهتر برقرار شود. در این میان داوران نقش مهمی در پیروزی و شکست یک ورزشکار که سال‌ها برای المپیک زحمت کشیده، دارند. اگرچه داورانی دراین میدان قضاوت می‌کنند که تجربه بسیار بالایی دارند اما داور هم انسان است و امکان دارد خطا کند. امیدوارم درصد خطاهایم در قضاوت‌های المپیک صفر باشد و داورانی هم مبارزه بازیکنان ما را قضاوت کنند که خطایی را مرتکب نشوند.

** داوران هم دچار استرس می‌شوند؟

- بله. من خود شاهد بودم که یک داور با تجربه در قضاوتش دچار استرس شده و حتی این استرس روی دید او نیز تاثیر گذاشته و نتوانسته به خوبی تکنیک را تشخیص بدهد.

** آگاهی بازیکنان ایران از آخرین قواعد و قوانین داوری‌ها به چه صورت است؟

- هم کادر فنی و هم بازیکنان تیم ملی اشراف کاملی به قوانین روز دارند. من هم هر نکته و قواعد جدیدی که رخ داده باشد را به تیم انتقال می‌دهم. از امروز نیز در مسکو آخرین بحث‌های کاربردی در رابطه با مسائل داوری مطرح می‌شود تا قضاوت کنندگان حاضر در بازی‌های المپیک ریو روی قوانین آگاهی کامل داشته باشند. هر نکته تازه‌ای در این کمپ عنوان شود حتما به اطلاع بازیکنان و کادرفنی می‌رسانم.

** به ‌عنوان یکی از داوران که بارها با بازیکنان در مسابقات مختلف حضور داشته اید عملکرد ملی‌پوشان را در ریو چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

- با قاطعیت می‌گویم هر چهار بازیکن المپیکی ایران شرایط قهرمانی را دارند. توصیفی که از بازیکنان ایران می‌توانم داشته باشم این است که آنها مثل سرباز در جنگ هستند. همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا پیروز شوند. تا آخرین نفس می‌جنگند و هراسی هم از رقیب ندارند. امیدوارم همان آرامشی که همیشه از آنها دیده‌ام در المپیک نیز وجود داشته باشد و بتوانند 4 بار سرود ایران را در ریو طنین‌انداز کنند.



تاريخ  ارسال:شنبه 12 تير 1395 - 11:32

کد:13563-1403




 اخبار مرتبط:





  نظر شما در رابطه با اين خبر
 نام و نام خانوادگی :
 پست الکترونيک:
 شماره تماس:

 آی پی شما:

 
 دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت فدراسیون در وب سایت منتشر خواهد شد.
 پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
 پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
 

حسینعلی نعیمی يكشنبه 20 تير 1395 | 01:03

آرزوی موفقیت برای استادمهدوی عزیز....یاشاسین


حسین شادمان شنبه 19 تير 1395 | 23:57

استاد گرانقدر جناب آقای حافط مهدوی موفقیت روزافزون جنابعالی را در مسابقات المپیک ریو 2016 آرزومندم ،
امیدوارم همچون گذشته باعث افتخار ایران باشید .


شهرام اسدی شنبه 19 تير 1395 | 10:55

سلام عرض ادب استاد مهدوی امیدواریم شاهد بهترین قضاوتها از شما استاد بزرگوار باشیم و ارزوی سلامتی و بهروزی برای قهرمانان ملی پوش و کادر زحمت کش تیم ملی تکواندو از خداوند منان داریم شهرام اسدی ریس هیت تکواندو شهرستان ابهر


زارع زاده سه شنبه 15 تير 1395 | 12:42

درود و تبریک ویژه به استاد حافظ مهدوی که با پشتکار و شایستگی تمام توانستند افتخار داوری المپیک
ریو را که کمتر از شرکت در خود این بازیها نیست را کسب کنند .
به ایشان تبریک گفته و آرزو میکنیم در امر قضاوت مسابقات تکواندو المپیک ریو موفق و سربلند باشند
.


محمدعلوي شنبه 12 تير 1395 | 13:50

تبريك استاد مهدوي عزيز اميدوارم هميشه در تمام مراحل زندگي موفق باشيد.



 


    امكانات


روز شمار وقایع مهم تکواندو


رويداد پيش رو


گفت و گو


یادداشت


گزارش




صفحه نخست
تاريخچه تكواندو
اعضا هيئت رئيسه
كميته هاي ستادي
هيئت هاي استاني
قوانين كيوروگي
قوانين پومسه
قوانين هانمادانگ
كيوروگي
پومسه
هانمادانگ
كل اخبار
آرشیو اخبار
اخبار استان ها
گفت و گو
گزارش
یادداشت
نشريه تكواندو
بانوان
سازمان ليگ
تیم های ملی
وزارت ورزش و جوانان
کمیته ملی المپیک
كميته آموزش
كميته داوران
كميته مربيان
كميته فرهنگي
كميته استانها
كميته روابط عمومي
كميته روابط بين الملل
كميته مسابقات
كميته آزمون
كميته توسعه همگانی
كميته قضایی
گزارش تصويري
بازيهاي المپيك
قهرماني جهان
جام جهاني
بازيهاي آسيايي
قهرماني غرب آسيا
باشگاههاي آسيا
بين المللي دهه فجر
پاراتکواندو
بازیهای آسیایی
جام باشگاه های آسیا
نظامیان جهان
مرکز جهانی تکواندو
بانک شهدای تکواندو
تالار مدال آوران
تالار افتخارات
دانشگاه علمی کاربردی
پيوندها
ارسال اخبار
پرسش و پاسخ
تماس باما
ویدئوهای تکواندو
جستجو
آئين نامه
اطلاعیه و بخشنامه

آدرس: تهران - خيابان شريعتي - خيابان شهيد ميرزاپور (خيابان سهيل سابق) كوچه شهید طاهری - روبروي مجتمع مسكوني سبحان - فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران
شناسه پستي:
1931747674         تلفنخانه :3-22242441    
ساعات كار فدراسيون تكواندو : شنبه الي چهارشنبه : 00: 8 لغايت 16:00      پنج شنبه : تعطیل

© کليه حقوق خبری و تصويری اين سايت متعلق به فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران می باشد. استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.

  
 Free Page Rank Tool